Vasárnap, 2024-05-26, 7:23 AMNyitólap | Regisztráció | Belépés
Emlékeink

2010. február 13-14. Szentes

A Sárkánykönny életében elérkezett a várva várt pillanat: stúdióba vonultunk!
Másfél éve várunk (és gondolom, ti is) erre a pillanatra. Úgy érzem, megérte ennyit várni, hiszen gyakorlatilag tavaly szeptemberben alakult ki a hangzásunk teljesen. A hangzás teljességét remélhetőleg ti is hallani fogjátok az anyagon, valamint remélem, hogy méltó kezdése lesz ez az idei szezonnak.
Sajnos csak hatan tudtunk jelen lenni, ugyanis Druidot sajnálatos baleset érte (pont a legrosszabbkor, bár egy baleset mindig rosszkor jön), így felépüléséig mindenképpen várunk a számok véglegesítésével.

A tapasztalatokról: 
Első nap: Kora reggel elindultunk a helyszínre. Az érkezés és egy rövid pihenő után az első mozzanat a gitárok beállítása és felvétele volt, aminek előnyét és hátrányát is tapasztaltuk - előny, hogy a váltások könnyebben mentek a többi szólam számára a gitár dallamát és dinamikáját követve; hátrány, hogy néhol a ritmuson biztosan dolgoznunk kell, nem is keveset. Ez a mozzanat tartott egyébként a legtovább.
A két gitár után a dob és a basszusgitár következtek, előbbit Maci, utóbbit Kalányos Jani játszotta fel. Ez egy fokkal talán könnyebb volt, mint a gitárokat, hiszen mondhatni kísérték a gitárokat. Majd a nap végére még sikerült felvennünk a hegedű- és a fuvolaszólamok nagy részét. Este pedig mindenki megtért Szegedre, hogy másnapra kipihenhesse magát.
Második nap: Korán elindultunk Szegedről, hogy a megbeszélt időben oda tudjunk érni. Ennek ellenére sikeresen eltévedtünk, szerencsénkre még időben ott voltunk, ahol kellett. Az előző nap kifelejtettünk két számot a repertoárból, így ugyanúgy kezdtünk, mint előző nap: gitárok, dob, basszus. Majd a maradék hegedű-és fuvolaszólamok felvétele következett. Ezt követte az ének. Időben ez vette igénybe a legtöbbet, hiszen mindannyian, akik énekeltünk, egyesével kerültünk sorra.
A két nap végére mindenki teljesen kifáradt. Szerintem megérte a fáradságot, hiszen a munka oroszlánrészén már túl vagyunk, már csak Druid szólamai vannak hátra, a véglegesítés, a borítókészítés, és az, hogy át tudjuk nektek nyújtani a már kész anyagot.

A megjelenés várható dátuma: 2010. április 24. (Szent György napja). Késni most már nem szeretnénk többet, "elkapkodni" meg nem akarjuk, ha már ennyi munkát belefektettünk, akkor legyen igényes anyag.

(Ygnar bejegyzése)

 

2009. november 21. (Graffiti Klub tehetségkutatója, Szentes)

Nem is olyan régen, november 8-án szereztünk tudomást erről a versenyről. A Szegedi Estben volt meghirdetve, és a kiírás alapján úgy gondoltuk, akár be is nevezhetnénk; erről természetesen demokratikusan döntöttünk. 
A megfelelő utánaérdeklődés után el is készítettem a szükséges anyagokat: egy felvétel előkészítése (a tavaly novemberi felvételek egyetlen hallgatható tagja lett végül - bár az sem túl profi..), a jelentkezési lap kitöltése,  valamint egy minimális nevezési díj befizetése által be is regisztráltuk magunkat.
A verseny reggelén még tartottunk egy rövid próbát, aztán irány Szentes! Kísérőnk is volt, Májer József személyében, akinek ez úton is köszönjük társaságát:) 
A helyszín a Graffiti Klub volt. Meg is érkeztünk időben, sőt, a zenekarok közül elsőként. Amikor mindenki megérkezett, "sorsot húztunk", és nyolcadikként kerültünk volna sorra, de elcseréltük, hogy mihamarabb felléphessünk (Eszternek haza kellett mennie), így másodikként kerültünk a színpadra, a ska zenekar után.
A mezőnyről: nem igazán illettünk bele... Mint világzene neveztünk volna, de végül akusztikus folk-fantasy stíluselnevezéssel indultunk el. Rajtunk kívül egy ténylegesen világzenei együttes lépett fel, ezen kívül volt ska, rock és metál (a hardtól a melodic death-ig mindenfélék).
A felállásról: Maci sajnos nem tudott velünk tartani egyéb munkahelyi ártalmak (munka) miatt, így a ritmusszekciót Druid vette át, csörgőzni pedig hol Páli Évi, hol Druid, hol Jani csörgőzött. Így nem is tudtunk úgy megszólalni, mintha ott van velünk. Ez a felállás teljesen megkavart mindent, többek között a számlistát is, amit próbáltunk minél jobbra megalkotni - koncert előtt fél órával, amikor véglegesedtek a dolgok.
A kritikákról: megkaptuk a magunkét:P A legtöbb panasz a ritmusszekcióra volt, de amikor közöltük, hogy az állandó dobosunk nélkül léptünk fel, mindjárt sokkal megértőbbek voltak ez iránt. Kritikaként kaptuk továbbá, hogy a hölgyeknek nem adunk elég munkát. Ezen kívül mindenki menjen el zenetanárhoz. A szólógitáros meg ne dobolja a ritmust a lábával, amin a gitárt tartja, különben nem találja el a húrt. Továbbá: kiforratlanok és "vázlatszerűek" vagyunk (ez utóbbit nem értem teljesen, de majd igyekszünk kidolgozottabbak lenni - gyanítom, a számlista következetlensége is benne volt ebben).
Ez így együtt negatívan hathat, de egy zsűrinek ez a dolga. Mivel szakmai zsűri volt, bízom az éleslátásukban. Ráadásul a többiek is kaptak hideget-meleget (főleg hideget:P), így talán mégsem (csak mi) voltunk gyengék...
Pozitív kritikát is kaptunk, miszerint ezt a "missziót", amit folytatunk a szerepjátékos zenéért, folytassuk mindenképp.
A díjazásról: minden zenekar kapott valamit, ami segítheti őt a jövőbeni munkájában. A mi jutalmunk 10 órányi stúdióidő az egyik szervező Murphy Stúdióban, Szentesen (igen, ez itt a reklám helye:D), szóval végre van esély rá, hogy az általunk is, de főleg a kedves közönségünk által (tiáltalatok) várt felvételek jó minőségben elkészüljenek. A díj átadása után szabályosan összeölelkeztünk, akkora volt az öröm:)
A jövő: sok-sok gyakorlás, a régi számok tökéletesre csiszolása, valamint néhány új írása - bár a tökéletesítés most fontosabb. Kicsit újul majd a hangzás, de hogy milyen mértékben, azt még saját magunk sem tudjuk. A következő koncertünkre is már elkezdtünk készülődni, amit decemberben szeretnénk tartani. Az időpont és a helyszín megfelelő időben ki fog kerülni a honlapra.
Jövőbeli terv még, hogy önmagunkat teljes egészében kidolgozzuk, és új lényeget adjuk a Sárkánykönnynek. Az újjászületés folyamatos, és minél többen bíznak bennünk, annál jobbak leszünk. Hisz értetek csináljuk:)

(Ygnar bejegyzése)

 

 

2009. október 3. (Mini fesztivál)

 

 

Még valamikor szeptember közepén derült ki számunkra, hogy szervezés alatt van egy Mini Larp fesztivál a neszűri tanyavilágban. A lelkes szervező meg is invitált minket, hogy menjünk el, és teremtsünk jó hangulatot ezen a rendezvényen. Nem voltunk hát restek, és a legvidámabb számainkat válogattuk ki külön erre az alkalomra, hogy ennek minél jobban eleget tudjunk tenni.
Összegyűltünk hát Druidnál, még egy próba, valamint megtettük a megfelelő előkészületeket, aztán elindultunk a Neszűr buckáin keresztül a helyszínre. Természetesen nem ott, ahol logikus lenne, és látjuk a dűlők számozását, hanem a keresztdűlőn mentünk jó kalandor módjára (miért is ne, larperek vagyunk:)) Eltévedni ugyan nem tévedtünk el, de a számozásról a harmadik kereszteződés után gyakorlatilag senkinek sem volt fogalma.. Mindenesetre odaértünk, ahol már a vendégek is gyülekeztek már. A házigazda nagyon kedves volt, illően fogadott mindannyiunkat. Felöltöttük a bárdi ruhát, aztán el is kezdtünk zenélni - el szerettük volna érni még az utolsó buszt, hogy ne kelljen olyan sokat teleportálni hazáig. Az első számok után azonban látnunk kellett, hogy a közönségünk sajnos alapvetően már típusú zenét várt volna, mint amivel készültünk. A dologhoz hozzá tartozik, hogy a közönség összetétele is egy kicsit más volt, mint amire mi számítottunk. Azért megpróbáltunk mindent a közönség elnyeréséért. A közönségkívánságok között volt például az István, a Király valamelyik betétdala - meg is próbáltuk, és ahhoz képest, hogy először játszottuk, nem szégenykezhetünk:) A saját számainkra nem igazán volt igény, és bár voltak olyanok, akiknek láthatóan tetszett, gyakorlatilag 5-6 szám után inkább nyílt próbává alakult át a dolog, mintsem koncertté. Mi egyébként jól éreztük magunkat, megvolt az a tábortűz körüli vándorzenélés hangulata - csak sajnos tényleg ment az utolsó járat, és azt el akartuk érni.

(Ygnar bejegyzése)

 

 

2009. július 1-4. (Fireball IV. LARP)

Szegedi teendőim (költözés, elhelyezkedés) ellenére szerencsére már július 1-jére haza tudtam érni, így még aznap este kilátogattam a helyszínre, ahová vittem a hangszereimet is. Érzésem szerint hangulatos "LARP előtti éjszaka"-hangulatot tudtunk teremteni, igaz, sajnos a sötétben már nem láttam annyira a hangszert, így zenei élményben talán elmaradt egy tényleges koncerttől.
Maga a LARP nagyon jó hangulatban telt, a részleteket majd kifejtem az ottani fórumon. 2-án is tartottunk egy kisebb, "bemelegítő" koncertet a Bicskásban, az ott lévő kis számú, ám annál lelkesebb közönséget mulattattuk.
Amit sajnálok, hogy Évi nem tudott eljönni, valamint hogy Jani és Viki sem tudott végig jelen lenni, így a 4-ei koncertünket négyen adtuk... azaz mégsem, hiszen "külsősök" - Évi, Maci barátnője; valamint Niki, Cebo barátnője - segítettek ki minket. Ha egyszer biztosítani kellett a talpalávalót a mulatozóknak... Külön örülök, hogy például a Holtak serege alatt a két élőhalott elengedte magát, és szinte végigtombolta a számot:) A Vándornak is nagy sikere volt.
A látszat ellenére nem csak a pozitívumokat látom meg. Az Elf Sirató nagy szívfájdalmam volt; a szám maga túl komoly a viccesebb verzió előadásához, úgyhogy ez által magunkból is egy nem túl jó viccet csináltunk. Most a közönségnek sem nyerte meg annyira a tetszését. Nem baj, az ilyen esetek azért vannak, hogy tanuljunk belőle. A repertoár sem volt a leghosszabb; készülő pörgős számainkkal talán ezt jelentősen megnyújthatjuk.
Összességében én jól éreztem magam. Zenésztársaimról is elmondhatom ugyanezt, valamint a jelenlévők visszajelzéseiből ítélve róluk is. A hibáinkból tanulunk, a következő koncerten majd az állatokat fogjátok keresni:)

(Ygnar bejegyzése) 

 

2009. május 16.

 

Kellemes hangulatban telt a jubileumi 10ik Live Szervezők Találkozója. A szokásos megbeszélések mellett most volt több csapat részéről is valamiféle bemutató: ki a korhű jelmezeit, ki az éjszakai játékra kifejlesztett fegyvereit, ostromgépezeteit mutatta be, mi a zenénkkel teremtettünk hangulatot. Érdemes tudni, hogy előző nap estéjén már egy kis elő-zenélést is tartottunk berényben, tábortűz, szalonnasütés, jófajta italok, és tágabb baráti kör társaságában. Mi személyszerint jól éreztük magunkat mindkét helyen, bár csak korlátozott számban tudtunk megjelenni, a hangulat így is jó volt, és reméljük, hogy sok sok LSZT-t fognak még szervezni az illetékesek.

(Druid bejegyzése)

 

 

2009. május 9.

 

Minden kezdet nehéz - ez az idei évadnyitó koncertre is vonatkozik. A koncert előtti hetekben már javában zajlottak az előkészületek, a plakátok elkészítése és kiragasztása, valamint a különböző fórumokon való hirdetések. Aznap pedig már lelkileg teljesen felkészülve, mindenre elszántan vágtunk neki a napi teendőknek. Az ébredés, kávé és reggeli után a próba helyszínére mentünk, de útba ejtettük a koncert helyszínét is, ahol meggyőződtünk arról, hogy tényleg számítanak-e ránk (hogy a decemberi eset ne ismétlődhessen meg újra). Szerencsére nem felejtettek el minket, így megnyugodtunk a délutáni koncert biztos tudatában. Próbáltunk egy nagyot, azután ebéd, kis regeneráció, és indulhattunk is a könyvtárba. A beöltözés és a megfelelő tereprendezés után pedig - kicsit késve bár, de - a húrok közé csaptunk, és egy bő egy órás koncerttel örvendeztettük meg a nagyszerű közönséget. Ezúton is szeretnénk megköszönni mindazoknak, akik megjelentek!
A visszajelzések igen pozitívak voltak, és külön örülök, hogy olyan embereknek is tetszett a zenénk, akik egyébként nem szoktak még csak hasonlót sem hallgatni. Úgy érzem, Eszter debütálása, valamint Jani gitárossá avandzsálása nem is sikerülhetett volna jobban.

(Ygnar bejegyzése)

 

 

2008. December 27.

 

Nagyjából úgy kezdődött, hogy a koncert előtti estén ránk telefonáltak, hogy ahova meg lett szervezve a koncert, oda nem lehet menni, mert egy nagyszabású eljegyzést tartanak, és ahhoz kell a hely, mert pakolják az asztalokat, meg az ételeket stb. Mondanom se kell, mivel nem így volt megbeszélve, (meg ugyebár a tulaj is jókor szólt) nem gyengén ment az idegeskedés, hogy na most mit fogunk tenni. Végül mentő ötletként elmentünk a Corner be, és ott érdeklődtük meg, hogy nem e lehetne ott esetleg zenélni másnap estére... És azt mondták lehet! Nagy kő esett le mindenki szívéről, megoldódott a hely kérdése. Másnapra a plakát ott figyelt az előző "helyszínen" hogy át kell menni a Cornerbe, és a koncert is fél órával később kezd, hogy mindenki oda tudjon érni időben.

A hangulat nagyon jó volt, köszönjük a hálás közönségnek, hogy eljöttek, és egyszerűen csak jól érezték magukat. A hangulatot tovább fokozta az a két harcos aki mindvégig őrt állt a zenélés alatt, illetve a Törpedalnál ütemre verték fegyvereikkel a pajzsaikat. Összességében, azt mondhatom, hogy élvezetes volt, és reméljük, mielőbb felléphetünk Jászberény egy újabb alkalmas helyén.

(Druid bejegyzése)  
Copyright MyCorp © 2024 | Ingyenes honlap létrehozása с uCoz