Szerda, 2018-11-14, 2:21 PMNyitólap | Regisztráció | Belépés

Belépés

Kategóriák

Keresés

Barátaink:

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Élménybeszámolók, Cikkek
Kategóriák
Élménybeszámolók [9]
Nyitólap » Cikkek » Élménybeszámolók

Dóm téri kalandozások
Szegeden a város napjához legközelebb eső hétvégén rendezik a Hídi Vásárt. Idén mi is képviseltethettük magunkat, hiszen a Dóm téri középkori kalandozások programjai között mi is helyet kaptunk.
Első nap: kora reggel már a Dóm téren felállított tábornál gyülekeztünk. A mi menetünk fél 10-kor indult, ide tartoztak a lovagrendek, a táncosok, valamint mi magunk is, mint vonuló zenészek. A Dóm térről a Klauzál térre vonultunk, ahol rövid harcokat láthattunk - mindeközben doboltunk, a harcok hangulatát fokozandó. Ezt követően a Belvárosi hídon vonultunk át, ahol a kilátogatókat szórakoztattuk egy kis középkori muzsikával. A hídon átérve egy rövid pihenő és forduló után mentünk is vissza a Dóm térre. Ekkor különböző témájú történelmi előadások prezentálása, valamint a korabeli életmód bemutatása zajlott. Egy nagyobb harci bemutatóra is sor került délután fél 4 magasságában, a harcok alatt doboltunk. Ezt követően jött el a mi időnk, amikor is 16:15-ös kezdéssel sor került életünk első nagyszínpados fellépésére. A fellépésre az alkalomhoz illően a középkori arcunkat és repertoárunkat vettük elő. A fellépés az Anno Domini Történelmi Hagyományőrző Egyesülettel közösen valósult meg, ők táncoltak, mi zenéltünk - sőt, két szám erejéig közös produkciót is láthatott a közönség. Külön büszkeségünk, hogy az egyik közösen előadott műsorszám a mi Középkori dallamunk volt - az Anno Domini ugyanis olyan koreográfiát talált ki rá, hogy megszólal!
A második annyiban különbözött az elsőtől, hogy rövidebb koncertidőt kaptunk, azt is délben - ennek ellenére a hangulat olyan jó volt, mint előző napon. A harcosoknak is volt még ereje, hogy mulassanak a zenénkre. A két közös számunkat ekkor is előadtuk az A.D-vel.
Összességében véve ez ismét egy (kettő) olyan koncert volt, amire büszkék lehetünk. A produkciónk az Anno Domini produkciójával karöltve még élvezetesebbé vált, velük várhatóan a továbbiakban is fogunk együtt dolgozni.
Kategória: Élménybeszámolók | Hozzáadta: endemon4402 (2011-07-05)
Megtekintések száma: 129 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Copyright MyCorp © 2018 | Ingyenes honlap létrehozása с uCoz