Szerda, 2018-11-14, 2:20 PMNyitólap | Regisztráció | Belépés

Belépés

Kategóriák

Keresés

Barátaink:

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Élménybeszámolók, Cikkek
Kategóriák
Élménybeszámolók [9]
Nyitólap » Cikkek » Élménybeszámolók

Első (?, utolsó) "metálkoncertünk"
Mint azt már tudjátok, a Mentálgenezis zenekarral gyümölcsöző kapcsolat van kialakulóban/alakult ki. Az előző koncerten is velük léptünk fel, így várható volt, hogy valamikor az idők folyamán - mivel az előző koncerten ők társultak a Társulathoz - vissza fognak minket hívni, hogy mi is koncertezzünk egy olyan rendezvényen, ahol ők a "házigazdák", illetve ahol ők jobban otthon vannak. Nem kellett erre sokáig várnunk, hiszen a MagyaRock rendezvény búcsúbuliján ők mindenképpen felléptek volna. Kaptunk is a lehetőségen, hiszen egyrészt régi vágyam volt már a Garaboncziásban fellépni (korábbi, illetve más típusú zenekaraimmal ez nem sikerült), másrészt egy ilyen kedves gesztust nem lehet visszautasítani :)
Az este nyitó zenekara voltunk. Ez valamilyen szempontból hátrány, de némi előnyt is jelent. Nincsenek ugyan annyian, de az elvárások sem annyira toronymagasak, hiszen az este további részében következő zenekarok (összesen négyen voltunk) jobb felszereltséggel és nagyobb tapasztalattal rendelkeztek, és utánuk már nem biztos, hogy olyan jó hangulatot sikerül teremtenünk, mint amilyet szerettünk volna. Ha már a technikánál tartunk: mi is a különböző zenekarok cuccait voltunk kénytelenek kölcsönkérni, amelynek nem mindenki örült. Többek között a gitár, amit jómagam kölcsönkértem, a koncertünk végére két húrral is szegényebb lett... Utólag is bocsánatot kérek a Mentálgenezis gitárosától! Bár a végén szerencsére jól jött ki a dolog.
Felállás: a koncerten hatan léptünk fel. Nem a teljes legénységgel, mivel sajnos kénytelenek voltunk énekesnőnk és fuvolásunk nélkül megoldani. A jövőben remélhetőleg már nem lesz ilyen eset - próbálkozunk, de ember tervez...
Repertoár: igyekeztünk a metál stílusban is elképzelhető számainkat előtérbe helyezni. Többek között leporoltuk a régóta talonban heverő Farkasembert is, valamint a mostanság játszott számaink közül a gyorsabbakat, illetve a kihagyhatatlanokat (orkos, elfet siratós, alvilági folyós) adtuk elő.
Tapasztalatok: voltak. Nem is kevés. De haladjunk szépen sorban. Első körben a rock/metálzenében tapasztalt tapasztalatlanságunk az, ami miatt ez a felállás, ez a hangzás különösen merész (?, hajmeresztő) választás volt, mert bár többségében kedveljük a keményebb muzsikákat, azért nem metálzenekar vagyunk. A koncerten ráadásul kiderült, hogy nem is minden, általunk választott számhoz illett a keményebb hangzás. A kölcsönkért hangszer sem olyan jó dolog - ugyan tényleg nagyon szép gesztus, hogy valaki kölcsönadja nekünk a saját hangszerét, azért legközelebb remélhetőleg nem kell ilyesmihez folyamodnunk (ilyen tapasztalatom volt már korábban is, és akkor sem volt jó ötlet). Főleg, hogy ha valami gond lesz vele, akkor az az én felelősségem.
Hangulat: a tapasztalatlanságunkhoz képest meglepően jó volt, bár tény, hogy a múltkori, Fészekben tartott koncertünket nem tudta felülmúlni. Mondjuk most se beszéltem kevesebb sületlenséget a színpadon, és ennek meg is volt a sikere.
Kritikák: vegyes. Abban azért mindenki egyetértett, hogy ez a hangzás nem a miénk, és inkább maradjunk meg akusztikus zenekarként. Valaki külön kérte, hogy ilyet soha többé. Azt a kritikát is megkaptam, hogy elektromos gitárt ne vegyek a kezembe többet (ezt már mások is megmondták, mondjuk ők azt is hozzáfűzték, hogy ne énekeljek - de nem hallgattam rájuk). Nem is fogok, legalábbis a Sárkánykönnyben. Max elektroklasszikusat. Meg mandolint.
Szerény véleményem szerint azért egy ilyen jellegű kikacsintás nem ártott a zenekar számára. Legalább tudjuk, merre nem szabad kanyarodnunk. Mindenesetre ez egy egyszeri alkalom volt, a jövőben nem várható (legalábbis teljes koncerten) elektromos hangzás.
Kategória: Élménybeszámolók | Hozzáadta: endemon4402 (2010-10-17)
Megtekintések száma: 150 | Hozzászólások: 1 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 1
0 Spam
1 Sanal  
szerint:Jf3 kis Jd3ga!Hosszabb kihagye1s e9s őszinte9n szf3lva tepsede9s ute1n nagyon ve1rtam a visszate9re9st a gyakorle1shoz, edgy tegnap re9szt vettem a Mentes ashtanga f3re1n, e9s szeretne9m megosztani a tapasztalataimat, e9rze9seimet.Azzal kezdem, hogy e sorokat az f3ra me1snapje1n itthon edrom, ugyanis kora reggel hasmene9sre e9bredtem, gyakorolva a bandha tarte1se1t, amedg ki nem e9rtem az illemhelyre c9desape1m szerint a tegnap esti pizza az oka, de nekem meggyőződe9sem, hogy az intenzedv f3ra indedtott be ne1lam egy re9gf3ta ve1gyott me9regtelenedte9si folyamatot. A pizze1nak ehhez semmi kf6ze. d3ra kf6zben meglepődtem azon, hogy mennyire gyorsan emle9kezett a testem a pozitfare1kra, e9s igaze1bf3l egyetlen zavarf3 gondolatom volt, hogy bizonyos e1szane1kne1l gondot okozott a lusta hf3napok alatt megnf6vekedett pocakom, nehezem le9legeztem, amikor e9ppen a nyakamban volt a le1bam gyertyae1lle1st kf6vetően, a pocakom pedig a gravite1cif3nak igyekezett engedelmeskedni Eze9rt gondolom, hogy ez a zavarf3 gondolat reggelre sze9pen megjelent materie1lis szinten is, azaz a pocakom egyre kisebb, az illemhely le1togate1se1nak sze1maival are1nyosan A kf6ze9rzetem azonban remek, e9s ihletett az edre1sra.Tfalle9pve a vegetatedv te9me1n, nagyon jf3 e9rze9sekkel tf6ltf6tt el tegnap a jf3ga f3re1n az, hogy ve1ltoze1sokat tapasztaltam magamon. A tavalyi f3re1kon me9g el-elterelte9k a figyelmemet olyan gondolatok, hogy ciki vagyok-e egy-egy pf3zban, vagy hogy valaki milyen fcgyes, a me1sik meg milyen fcgyetlen, pe9lde1ul e9n Tegnap elkezdődf6tt a gyakorle1s, az orron keresztfcli le9gze9s, e9s egyszerűen semmi sem vonta el a figyelmemet! Ne9ha kellemes melegse9g tf6ltf6tt el attf3l, hogy aze9rt valahol a tudatom sarke1ban e9rze9keltem, e9reztem a tf6bbiek jelenle9te9t, de nem figyeltem senkire, hogy ki hogy csine1lja a gyakorlatokat Egyszerűen boldog voltam attf3l, hogy egyfctt vagyunk, egy dolog miatt, egy helyen: hogy kf6zf6sen gyakorlunk. Tf6k mindegy, ki honnan jf6tt e9s hove1 tart. Amikor P. Csaba, az oktatf3nk megigazedtott egy-egy pf3zt, vagyis pe9lde1ul egy előrehajle1sne1l egy kis (vagy e9ppen erős) nyome1st gyakorolva re1segedtett a nyfajte1somra, me1r nem agyaltam rajta, mint egy e9vvel ezelőtt, nem ellenkeztem, csak hagytam, hogy az izmok, inak (e9s a tudatom) elfogadje1k a nyfale1st, az engede9st, elengede9st Nagyon f6rfclf6k, hogy a Mentes projektnek he1la nem kell jf3ga-mentesen e9lnfcnk a mindennapokat a Mege1llf3ban, e9s tiszta szedvből aje1nlom mindenkinek, hogy jf6jjf6n, e9s nyfaljunk egyfctt! Nem fagy, mint a drogozf3s e9vek alatt (akkor a nyfale1s lope1st jelentett).Kf6szf6nf6m.Kircsi

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Copyright MyCorp © 2018 | Ingyenes honlap létrehozása с uCoz