Kedd, 2018-10-23, 10:56 AMNyitólap | Regisztráció | Belépés

Belépés

Kategóriák

Keresés

Barátaink:

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Élménybeszámolók, Cikkek
Kategóriák
Élménybeszámolók [9]
Nyitólap » Cikkek » Élménybeszámolók

Nándorfehérvári Emléknap
A tegnapi napon, avagy 2010. július 24-én Nándorfehérvári Emléknapot tartottak Szeged városában, a Mátyás téren.
Egy zenés felvonulással kezdődött az esemény, a Klauzál térről vonult a tömeg - hagyományőrzők, fellépők, zenészek, valamint a közönség - egészen az alsóvárosi Mátyás térig. A templom előtti nagy füves terület szolgált helyszínéül a további programoknak... azaz csak részben, mert az idő nagyon változékony volt, gyakran eleredt az eső. Ennek következtében a szervezés sajnos teljesen felborult: az embereket hol a Művelődési Házba terelték (mint fedett terület), hol vissza a térre, amikor kikandikált a nap (ez aztán nem bizonyult jó viszonyítási alapnak, hiszen a napsütést követő öt percben már megint hullott az égi áldás).
A további programokból: volt táncos forgatag (a négy elem és a halál tánca), ezen kívül a Mare Temporis előadásai (hadászati és színielőadás is volt); a déli harangszó is ekkor hangzott el. Ezután következett a Hollószárny Lovagrend és az Oroszlánszív Lovagrend közös fellépése, ahol mi is képviseltettük magunkat: Maci és jómagam a párbaj-jelenetek alá doboltunk, mint hangulatfokozó elem. Többen sajnos nem tudtunk megjelenni, pedig - mint utóbb kiderült - lett volna kb. egy fél órás lyuk, amelyet kitölthettünk volna. Nem baj, így alakult - legalább a szervezők is be tudták hozni saját magukat, hiszen az eső következtében a sok átszervezés miatt csúszásban volt a program. A kialakult fejetlenségről még annyit, hogy a konferanszié helyett a Hollószárny Lovagrendet egy tag konferálta Phil (nem bírálatként, hiszen így is annyi helyen volt jelen, amennyin csak tudott).
Ami volt még: Pavane-előadás, Beatrix hölgyei táncjáték a Tabulatúra régizene együttes közreműködésével (erről sajnos lemaradtunk); királyi lakoma kis történetekkel, mesemondóval, bolonddal és a Tabulatúrával; szintúgy velük reneszánsz táncház. A további programokon (melyekből sajnos maradt is el, hiszen a nedves füvön az erős emberek versenyét veszélyes lett volna megrendezni) már nem tudtunk részt venni.
Köszönjük a lehetőséget a Hollószárny Lovagrendnek! Remélem, jövőre is ott lehetünk, immár több taggal - és az égiek is kegyesebbek lesznek.
Kategória: Élménybeszámolók | Hozzáadta: endemon4402 (2010-07-25)
Megtekintések száma: 178 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Copyright MyCorp © 2018 | Ingyenes honlap létrehozása с uCoz